Curacao

Over LastMinutesCuracao.net

Na mijn reizen naar Curacao leek het mij een goed idee om mijn ervaringen met anderen te delen. Ik heb inmiddels bijna 10 reizen gemaakt naar Curacao en kan wel zeggen dat ik groot fan ben. De sfeer, de mensen en het weer... heerlijk! Ik hoop dat u op deze website een mooi hotel kunt vinden en een voordelige vliegreis en/of huurauto. Mocht u nog vragen hebben neem dan zeker contact met mij op.Auto huren Curacao

Curacao is het ideale vakantie eiland op per auto te verkennen. Je kan zelf bepalen wanneer en waar je heen gaat en hebt veel vrijheid met een huurauto. Ontdek schitterende strandjes en baaien of rijdt langs een van de vele landhuizen op het eiland. Alle belangrijke bezienswaardigheden zijn goed per auto bereikbaar. De wegen zijn van iets mindere kwaliteit dan in Nederland maar prima begaanbaar. Soms zit er een kuil in de weg maar na 1 of 2 dagen ben je al gewend aan de iets andere omstandigheden. Om een auto te kunnen huren dien je in het bezit te zijn van een geldige creditcard. Met een Nederlands rijbewijs mag je auto rijden op Curacao, de verkeersregels zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Iedereen van rechts heeft voorrang, maar bij een T-splitsing heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang. Je kan al een auto huren op Curacao vanaf 25 euro per dag.

Het is aan te raden om een huurauto alvast in Nederland te reserveren. Zo voorkom je dat je naast een auto grijpt en na landing staat de huurauto al op jullie te wachten. Over het algemeen zijn kleinere verhuurbedrijven iets goedkoper dan de grote en bekende autoverhuur bedrijven. Bij veel autoverhuurders geldt een minimumleeftijd van 23 jaar. Ben jij jonger dan 23 jaar zijn er ook mogelijkheden al betaal je dan wel een extra toeslag. Soms is de aanvullende eis dat je minimaal 2 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Sommige autoverhuur bedrijven vragen een extra toeslag als er passagiers meerijden. Lees goed de voorwaarden voordat je overgaat tot het huren van een auto. Vaak moet de auto aan het einde van de vakantie ingeleverd worden met een volle tank. Bij het ophalen van de auto raden wij aan om een rondje te doen om de auto om eventuele schade te signaleren en aan te geven bij het verhuurbedrijf. Maak ook foto's van de schade om eventueel misverstanden achteraf te voorkomen. Ben je niet tevreden over de gekregen huurauto vraag dan om een andere, wees assertief. Naast vergelijken op prijs moet je ook letten op de voorwaarden en verborgen kosten. Hoe hoog is het eigen risico en is een aanvullende verzekering wel nodig zijn vragen die je jezelf moet stellen. Wil je weinig risico lopen neem dan een all risk verzekering, je betaalt iets meer maar hebt geen financiële tegenvallers achteraf.